Jezelf ontwikkelen als fotograaf – coachingstraject

Het is zo waardevol en gaaf om een collega (geboorte) fotograaf grote stappen te laten maken en te zien groeien en ontwikkelen. Tijdens een coachingstraject kun je echt de diepte in gaan en kun je met persoonlijke uitdagingen aan de slag gaan maar ook hele praktische tips geven.
Bianca zat bijvoorbeeld steeds met het draaien van een export vanuit Lightroom en het plaatsen van haar logo. Dit kostte haar onnodig veel werk. Samen hebben we een aantal vooringestelde exports gemaakt zodat ze nu met 1 druk op de knop haar HR bestanden heeft en haar social media bestanden. Wij vinden het zo mooi om te zien hoe Bianca haar zelfvertrouwen groeide, ze zich steeds meer ook echt fotograaf voelde en stappen zette binnen de beperkte tijd die ze had naast haar andere baan.
Hoe gaaf om te zien dat ze nu een jaar na haar coachingstraject de stap heeft durven te zetten om voor 100% voor haar bedrijf te gaan! Wij zijn enorm trots op de stappen die ze heeft gezet en nog altijd maakt!

Ervaring als fotograaf met een coach

Bianca: “Nadat ik de fotovakschool had afgerond was ik steeds maar op zoek naar workshops en cursussen om mijn fotografie kennis verder op te bouwen.
Ik merkte dat ik door mijn onzekerheid over mijn foto,s erg veel moeite had om een bedrijf als fotograaf op te zetten. Dit was uiteindelijk toch mijn grote droom?!
Doordat ik twijfelde over mijn kwaliteit van fotografie deed ik veel shoots bijna “gratis” en aarzelde ik ook nog eens om mijn foto’s uiteindelijke door te sturen aan de klant.”

Wat vraag ik voor mijn fotografie?

Een struggle die veel wel kennen binnen een creatief beroep. Uitspraken die we daarbij veelal voorbij zien komen; ‘ik vind mezelf nog niet goed genoeg’ ‘ik kan mezelf nog geen fotograaf noemen’ ‘ik kan hier toch niet zoveel geld voor vragen’
Oké, daar gaan we mee aan de slag! Veelal zit hier ook een stukje onwetendheid bij. Immers je kunt een prachtige droom hebben, een ondernemer ben je niet binnen een dag. Met kennis en ervaring helpen we jou wel een enorm eind op weg.
Het helpt het enorm wanneer je doordachte keuzes kunt maken in bijvoorbeeld je prijsopbouw.

Bianca: “Annemiek en Marjolein geven door middel van hun coachen veel structuur en richtlijnen mee voor het opzetten van een eigen bedrijf. Door kritisch door mijn foto archief te gaan en mijn portfolio te bespreken, groeide mijn zelfvertrouwen.
In korte tijd was mijn lang verwachte website eindelijk klaar, had ik mooie investeringspakketten samengesteld en zag ik het klantenbestand groeien!”

Portfolio bespreking

Een portfolio bespreking is iets wat we zelf ook graag doen om schep en kritisch te blijven. Een portfolio bespreking kan bijzonder leerzaam zijn en je kunt hier snel mee ontwikkelen als fotograaf. Door open te staan voor opbouwende feedback (hoe spannend ook) kan de kwaliteit van jouw fotografie al snel naar een hoger level worden getild. ‘Is dit echt mijn foto?’ was een mooie reactie van Bianca nadat we samen door haar foto archief zijn gegaan en hebben laten zien hoeveel meer er te halen is uit een foto van haar eigen hand. Niet enkel qua nabewerking maar ook qua standpunt, camera instellingen en het nog meer halen uit een fotoreeks.

Bianca: “Naast een prettige samenwerking voelen de coaches beiden perfect aan dat ik behoorlijk wat structuur nodig had en en met de richtlijnen die zij mee geven, staat mij nu als fotograaf een mooie toekomst te wachten!”

Hoe creëer ik structuur als fotograaf?

Inmiddels hebben wij een succesvol fotografie bedrijf en één van onze geheimen is toch wel een stukje structuur. Groots dromen kunnen we allemaal en hoewel je veel investeringen kunt doen bestaan ook onze dagen uit slechts 24uur. Daarbij hebben wij heel bewust gekozen om onze gezinnen bovenaan te zetten en werken wij niet fulltime. Daar heb je structuur voor nodig en daarbij helpen we jou heel graag! Hoe fijn is het dat je niet zelf het wiel hoeft uit te vinden om efficient met jouw kostbare tijd om te gaan 🙂

coaching

Benieuwd of wij iets voor jou kunnen betekenen?  Mail ons dan even zodat we samen kunnen kijken wat we voor jou kunnen doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *